A férjem ajándéka

A párok között az első időszakokban nagyon nagy élménye van az ajándékozásnak. Sokáig tud, főleg egy nő készülni arra, hogy mit adjon, milyen formában adjon, sokszor már előre meg is veszi az ajándékot, és alig várja, hogy átadhassa. Az idő előre haladtával ez azonban folyamatosan nehezebb és nehezebb feladattá változik, és eljön az a pont, amikor már tényleg nehéz olyan ajándékot kitalálni az ember párjának, ami hasznos is, mert hát haszontalan ajándékot az ember nem vesz, meg is meri venni, mert biztos abban, hogy ilyet választana a másik is, és biztos hogy tetszeni fog neki, árban is megfelelő ahhoz, hogy ajándékként funkcionáljon, mert hát kellemetlen azért ne legyen átvenni egy túlzottan nagy értékű ajándékot, azt inkább vegyük meg ketten, szóval egyre bonyolultabb és nehezebb feladattá válik az ajándék maga.

Éppen ezért nekünk a férjemmel van egy egyezségünk. Mégpedig, hogy amikor tudjuk, meg – meg lepjük egymást kisebb ajándékokkal, de szülinap, névnap, karácsony és még sorolhatnám esetekben nem kifejezetten ajándékozunk, hanem inkább egy-egy finom süti, torta, csoki vagy bármi elég az ünneplés során. Ez nekünk nagyon bevált, már évek óta így működünk, talán a karácsony kivétel, mert azért oda valami pici dolgot mindig kitalálunk egymásnak, de az sem valami eget rengető ajándék.

Neki például most egy iphone 11 tok lesz becsomagolva a fa alá, mert tudom, hogy szeretne egy pontosan ilyet, de valahogy elfelejtette, és egyébként is közölte, hogy van neki tok, annyira nem fontos vennie még egyet, én pedig már be is csomagoltam neki. Ez lesz most a karácsonyi ajándékom. De hála a jó égnek az összes többi ünnep számunkra tényleg az ünneplésről szólhat ezzel a kis egyezséggel.