Gazdálkodásunk új segítsége

Nem olyan régen a család úgy döntött, hogy egy kemény fába vágja a fejszéjét, hiszen gyümölcsöst igyekeztünk kialakítani, ami évek alatt persze de egészséges gyümölcsöt ad a helyi térségben a helyi piacokon. Mint őstermelő kezdtünk el dolgozni, és kifejezetten az is volt a célunk, hogy nagyon egészséges és minél kevesebb vegyszerrel vagy permettel kezelt árut tudjunk a helyieknek kínálni, hiszen azt láttuk már évek alatt, hogy ez iszonyat nagy hiány a piacon, helyi viszonylatokban mindenképpen. Az a minőség amit helyi szinten a vásárló el tud érni ma már nem mindenkinek felel meg, hiszen egyre többen küzdenek olyan egészségügyi problémákkal, amelyekre megoldás az, hogy ha a bio gazdálkodások világa felé hajlik az ember, és hogy ha ilyen módon termesztett árukészletből válogat. Az viszony ha el is érhető a vidéki térségekben, akkor horror áron, így aztán belefogtunk a megvalósításba.

Ma már azt tudom mondani, hogy az öt éves tervünk sikerült, és bár mi nagyon az elején vágtunk bele ebbe a fajta termesztésbe, ami mondjuk előnynek írható le, ám jelenleg már olyan szépen fut a vállalkozás, hogy még egy területtel tudjuk növelni a megművelt területek számát. És hát a folyamatos faművelés rengeteg feladatot ad a lemetszett ágak és egyéb kivágásra szoruló cserjék, bokrok tekintetében, amik bárhogy műveljük a területet azért mégis folyamatos munkát adnak számunkra. Persze eddig nehezen birkóztunk meg azzal, hogy az így keletkezett faanyagot fel tudjuk dolgozni, azonban most tökéletes segítőtársat szereztünk be, hiszen az ágaprítók közül választottunk egyet, méghozzá nem is akármilyet, hiszen az Umwelt csapata felbecsülhetetlen segítséget nyújtott ebben számunkra. És hát imádjuk.

Azt tudom mondani, hogy aki ilyen területen tevékenykedik, akár csak a saját otthoni kis háztartásában is, mindenképpen gondolkodjon el egy ilyen beszerzésében, hiszen iszonyatosan hatékony, és ma már sokan küzdenek az ágaprítás feladataival. Az umwelt csapatánál pedig biztosan nem találnak jobbat a piacon, hiszen az ő gépeik kifejezetten minőségi anyagokból, minőségi összeszereléssel működnek, vagyis egyáltalán nem kell tartani attól, hogy bármi ilyen probléma merül fel használat közben. Mindenki tökéletesen elégedett lesz ezzel a kis csapattal és a termékeikkel is, én biztos vagyok benne.